maandag 11 februari 2019

Echte liefde...

Na een periode van nat, winderig en somber weer lijkt de lente aarzelend voet aan de zompige grond te krijgen. Niet te vroeg juichen natuurlijk maar je merkt gelijk wat één dag met heerlijke zon je aan energie kan geven. Met de duiven is het niet anders.


Ik heb een geweldig mooi duivinnetje zitten wat nog nooit gekoppeld is geweest. Een zomerjong van 2018. Ik had ze gelijk met de andere duiven rond de kerst gekoppeld maar ze wilde niks weten van haar doffer en ook niet van een andere die ik haar later had toebedacht.


Vond dat erg jammer want wil graag weten of ze net zo goed kweekt als dat ze er uit ziet. Wel zag ik dat ze zichzelf altijd in beeld probeerde te brengen bij een donker doffertje wat met een andere duivin gekoppeld zat.


Zat hij in de ren dan zat zij er ook. Ging hij eten dan ging zij ook eten en ze probeerde op alle manieren onopvallend de aandacht te trekken van dat donkere doffertje. Een volle, jongere broer van Purple Rain overigens, dus smaak heeft ze wel. Ten einde raad heb ik van deze doffer zijn duivin weggehaald waar ik al een koppel jongen van had liggen. Geloof het of niet maar binnen een paar uur zat ze al bij hem dolgelukkig in zijn broedvak te kijken. Ben benieuwd of die speciale liefde ook speciale jongen zal opleveren….

Pril geluk....