dinsdag 4 juni 2019

Juni

We zitten inmiddels in de maand juni en dat betekent dat de eerste trainingen van sommige One Loft Races ook gaan beginnen of reeds begonnen zijn. De duiven die we op de beurs in Houten hebben aangeleverd voor de AS Golden in Griekenland en de OLR Sofia zijn nu inmiddels rond de 4 maanden oud en als het goed is klaar voor de africhtingen.


De eerst training is altijd erg spannend om te kijken welke duiven de eerste maanden goed doorstaan hebben. Dan immers worden ze blootgesteld aan zo’n beetje alle plagen die er in de duivenwereld bestaan. Zelf ben ik altijd weer verbaasd dat bij de goede races er relatief weinig duiven sneuvelen in die eerste maanden.

Dat getuigt toch van een goed management en hokklimaat. Bij andere hokken is het soms wel een disaster. Wat dat betreft weinig verschil met de reguliere hokken met jonge duiven. Het is in ieder geval niet zo, hetgeen sommige ons willen doen geloven, dat One Loft Races gemiddeld genomen grotere problemen en verliezen lijden dan gewone hokken met jonge duiven. Tenminste als je de verliezen telt van het moment van spenen tot en met de laatste vlucht van zo’n 400 tot 600 km... 
 

Bij de eerste training van de AS Golden bleek dat er slechts 1 duif van hier vermist is en de andere er alle 8 nog zijn. De finale van deze race is in het laatste weekend van juli. De finale van de race in Sofia is op zaterdag 3 augustus en ook zij zullen waarschijnlijk volgende week beginnen met de eerste trainingen. De hoklijst van de deelnemers uit 25 landen met ruim 2800 duiven waaronder 18 van ons staat inmiddels online: http://www.one-loft.com/participants.php?mn=14


Spotvogel en Putter in 1 shot
Een ander iets waar ik vanmorgen erg blij van werd is dat het koppeltje spotvogels weer terug is van hun trektocht uit Zuid Afrika.

Ze waren wat later als anders dus ik maakte me al wat zorgen of ze nog wel zouden komen.

Als je dan s"morgens wakker wordt met het geluid van deze prachtige vogel kan je je geen mooier begin van d dag wensen.


Een beetje hetzelfde gevoel alsof er een goede duif weer is terug gekomen...
 

Blij dat ik hem weer hoorde en zag....