zondag 23 juni 2019

Training en Algarve

Rui Emidio is de eigenaar van de Golden Algarve race in Portugal. Voor die man heb ik veel respect en dan vooral op de wijze hoe hij zijn race organiseert, welke inmiddels is uitgegroeid tot een van de toonaangevende OLRaces in de wereld. De aangeleverde duiven (dit jaar ca. 5500) zitten 4 tot 6 weken in grote rennen die voor de hokken zijn opgetrokken. Daarna worden ze pas uit gewend en dat gaat altijd boven verwachting goed.



Vorige week maakte hij een filmpje van de stand van zaken en laat hij zien dat er nu ongeveer 3300 duiven zijn uitgewend die in maart en april zijn aangeleverd. De duiven die in mei zijn aangeleverd (waaronder die van ons) zouden afgelopen week voor het eerst worden losgelaten maar zitten op het filmpje nog achter het gaas. Je kunt aan de kwaliteit van het filmpje wel zien dat hij van organiseren meer verstand heeft als van filmen, maar toch leuk voor een indruk hoe het daar aan toegaat. Als je het filmpje rechtsonder vergroot scheelt een heel stuk....




Vanochtend in Sofia hebben de duiven alweer de 5e training gehad van 70km samen met ruim 2400 andere maatjes. De eerste duif vloog ruim 1200 meter per minuut en wij maakten een mooie serie te beginnen met de 11e prijs en hadden tevens de eerste Nederlandse duif én 2 bij de eerste vier Nederlandse duiven. De 2e Nederlandse duif was van Roger de Vries en zijn compagnon Arend Homan die uitstekend presteren tot nu toe. Extra leuk voor mij was dat deze kwam uit een duif die ik voor hen had gekweekt.