donderdag 20 juni 2019

Training

De eerste trainingsvluchten zijn inmiddels achter de rug en met het toenemen van de afstanden wordt het voor de melker ook steeds spannender om te kijken welke duiven zich regelmatig van voren laten zien. Meestal gaan de eerste trainingen super snel en vallen ze met honderden op de klep. Dat zegt dan qua klassering tussen de 1e en 500e prijs niet veel over de kwaliteit van de duif zelf. Wel is het natuurlijk nooit verkeerd als ze in de eerste groep zitten.


 Bij de training van afgelopen week in Sofia was het eigenlijk bijzonder dat de 1e duif slechts 948 meter per minuut vloog, dus een mooi ijkmoment voor mijn eigen duiven. Het was dan ook frappant om te zien dat mijn 1e duif genaamd Angie, met 946 meter per minuut de 9e plaats pakte. Zij is een directe dochter van Moonraker, die met 923 meter per minuut, 12 minuten los vooruit, de zware finale van Krakus won. Mijn 2e duif kwam overigens ook uit een dochter van Moonraker. Geen toeval met deze snelheid zo lijkt het...


 Hierboven nog een filmpje van de trainende duiven in Sofia. Kwaliteit filmpje is matig maar mooi om te zien hoe verschillende grote groepen het luchtruim boven Sofia doorklieven. Later zie je nog groepen erbij komen die verder weg waren getrokken. Knap om zo'n kolonie te managen....Voor een groter beeld van het filmpje klik dan rechtsonder op het vierkante blokje..